Dinsdag 1 mei 2018 :
22ste Meiklokjestocht (Walk 2 Gether Tocht) - Poederlee
Zandstappers vzw - 1044

De start van onze 22ste Meiklokjestocht vindt zoals gewoonlijk plaats in de ruime Parochiezaal Mollenhof te Poederlee. Tevens ook een wandeling die mee telt voor de spaarkaart Walk2Gether.

Je kan kiezen uit volgende afstanden : 5 - 7 - 12 - 17 - 23 - 27 - 33 km.

Alle afstanden op uitzondering van de 12 km, vertrekken via de Wijngaard richting het natuurgebied Den Haert. Dit is een rustgevend gebied met een mengeling van natuur en geschiedenis. Mooie, waardevolle loofbossen verbergen een schat aan historische informatie. Ontdek de geschiedenis van de heren van Poederlee en hun versterkingen (Hofberg), kom meer te weten over de wetenschapper baron díOlmen de Poederlť en ontrafel mee het verleden van het landschap op deze mooie plek. De 4 km loopt al snel naar de rustpost. De 27 en 33 km stappen richting Herentals en lopen door de bossen rondom jeugdcentrum Den Brink om dan terug te keren naar de Aa. De 7, 17, 23 km wandelen langs de oevers van de Aa en komen aan de pas aangelegde vistrap. De vissen kunnen hier stroomopwaarts zwemmen door gebruik te maken van deze vistrap. Het hoogteverschil bij de sluis is niet langer een obstakel. Men steekt samen met de wandelaars op de 27 en 33 km rivier de Aa over aan het sluiscomplex en wandelen door de bossen van de Heggekapel naar de rustpost. Van hieruit is het voor de kleinste afstanden (5 km en 7 km) nog maar eventjes naar de aankomst. De 33 km maakt een lus langsheen de weilanden en bossen van Zittaart.

Vanuit Poederlee gaat het samen met de 12 km, richting Lille. Ze passeren de Galgenberg en trekken door het natuurgebied Kindernouw met zijn vele vijvers en poelen waar watervogels en amfibieŽn aan hun trekken komen. Rusten doen ze in het Chirolokaal.

De 23, 27 km en 33 km maken hier in Lille een lus doorheen de geboortestreek van Wout Van Aert en Sanne Cant. Ze wandelen doorheen het noordelijke deel van natuurgebied Kindernouw.

Vanuit Lille is het nog 4.8 km stappen naar de aankomst. Dit doen we door het groene gebied De Borze.

We hopen er samen met jullie een mooie tocht van te maken en zouden jullie dan ook graag willen begroeten op deze 22ste Meiklokjestocht. Wie houdt van een mooie natuurwandeling, moet zeker aanwezig zijn te Poederlee. Het zal genieten zijn van de lentepracht. Zeker wanneer ook het zonnetje van de partij is.

trein of bus tot in Herentals station, vervolgens de bus :
- Lijn 210 Herentals-Turnhout (halte Poederlee Dorp) : 8.35 u, 9.35 u, 10.35 u, 11.35, 12.35 u


Verdere info : Jef Vermetten - tel: 0485 / 19 36 60

Wat krijg je allemaal te zien :